Recepty > polévky > vývar s bramborovými noky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 brambory, mléko, 1 vajíčko, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, hladká mouka, 2 litry masového vývaru
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nastrouháme na drobno. Do nastrouhaných brambor přidáme trochu mléka, vajíčko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a takové množství hladké mouky, aby vznikla hustá směs. Vývar přivedeme k varu a lžičkou vykrajujeme ze směsi noky, které vhazujeme do vařícího vývaru a zavařujrme. Nakonec dochutíme.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Šunkové noky do polévky zavaříme.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky
Bílá bramborová polévka se šlehačkou.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Máslové noky do polévky
Vývar s bramborovými noky přináší na české talíře svoji chuť.